Galerie Foto Galerie video Carte de oaspeti

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.Infrastructura

Infrastructura de sanatate 

 

Comuna Strugari este afectata de lipsa infrastructurii medicale, in ceea ce priveste spitalele si cabinetele stomatologice. Cel mai apropiat spital se regaseste la o distanta de 30 de kilometri de comuna Strugari, mai exact in orasul Moinesti iar cel mai apropiat cabinet stomatologic functioneaza in Scorteni, la o distanta de 10 kilometri de Strugari. Se poate afirma, asadar, ca exista o problema in accesarea serviciilor de sanatate de baza din localitatea Strugari, ceea ce provoaca locuitorilor din zona fie amanarea ingrijirilor medicale, fie majorarea costurilor cu serviciile medicale (intrucat acestea sunt prestate departe de casa). 


Infrastructura prescolara si scolara

 

Capitalul uman prezinta o importanta deosebita pentru dezvoltarea rurala. Dezvoltarea rurala si diversificarea economiei rurale depind de nivelul educatiei, al cunostintelor si calificarii. Desi imbunatatirea si mentinerea unui nivel adecvat al infrastructurii de baza este un element important in dezvoltarea socio-economica a mediului rural, formarea profesionala reprezinta „motorul”, pentru o buna dezvoltare. Educatia si formarea sunt esentiale pentru comunitatea din localitatea Strugari, insa in ceea ce priveste infrastructura scolara exista unele limitari (ca de exemplu lipsa unui liceu). Desi se poate spune ca numarul de scoli din localitate depaseste necesitatile populatiei, calitatea educatiei este medie, pe de o parte din cauza unei dotari reduse a infrastructurii educationale, iar pe de alta parte, din cauza nivelului de cunostinte al profesorilor (care este, in unele cazuri, mai putin dezvoltat in zonele rurale fata de zonele urbane).

 

Nivelul mediu de instruire se reflecta in calitatea fortei de munca din mediul rural, fiind un factor restrictiv pentru dezvoltarea economica din zona. Diversificarea activitatilor economice nu este sustinuta de lucratori cu formare sau experienta specifica diverselor tipuri de meserii, deoarece sistemul educational nu a fost adaptat cerintelor specifice din mediul rural. Institutiile de invatamant din comuna Strugari sunt reprezentate de: gradinite, unitati primare si gimnaziale, gradul de confort a acestor unitati de invatamant fiind unul mediu. Stabilitatea veniturilor in gospodarie are un efect puternic asupra participarii la actul educativ. Copiii din familiile muncitorilor cu venituri scazute sau din familiile de pensionari sunt de doua ori mai expusi riscului de abandon scolar, comparativ cu copii din familiile cu o sursa stabila de venit.


Infrastructura sociala si culturala 

 

Dupa cum o demonstreaza datele prezentate anterior, infrastructura sociala este foarte slab dezvoltata la nivelul localitatii Strugari, in zona nefiind prezente camine de batrani, camine de copii sau alte centre sociale. In ceea ce priveste infrastructura culturala, aceasta este mai bine dezvoltata decat cea sociala, localitatea Strugari dispunand de 2 camine culturale si de 2 biblioteci. Dintre acestea, o parte functioneaza in bune conditii si o parte necesita imbunatatiri majore (ca de exemplu, caminul cultural din satul Cetatuia sau biblioteca comunala din Strugari).

 

Infrastructura de agrement 

 

Posibilitatile de agrement sunt limitate in localitatea Strugari, date fiind: - prezenta intr-un numar redus a unor spatii adecvate pentru practicarea sporturilor (in localitate exista o sala de sport functionala si un teren de sport in constructie); - lipsa parcurilor, spatiilor de joaca pentru copii, a pistelor de biciclete etc. 

Înapoi


UNICEF

Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Complet

Necesita imbunatatiri

Votează